Zalm-spinazie pizza

Zalm-spinazie pizza

Voor 4 personen

Ingrediënten:

Voor het deeg

  • 125 g magere kwark
  • 5 el olijvenolie
  • 1 ei
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout

Voor op de pizza

  • 1 blik tomaten stukjes
  • 400 g zalmfilet
  • 400 g bladspinazie (diepvries)
  • 400 g kaas
  • 150 g amandel schaafsel
  • 1 knoflookteen
  • Zout & peper
  • Oregano, basilicum
  • Citroensap


    Bereiding

      1. Magere kwark, olijvenolie en het ei met de deeghaak goed door elkaar mengen. Voeg nu de bloem, bakpoeder en zout toe aan het kwarkmengsel en even licht doorkneden tot het een geheel geworden is.
      2. Haal de deegbol uit de kom leg het op een licht bebloemde oppervlak en kneed het tot het een mooi glad deeg geworden is. 
      3. Doe het deeg terug in de kom, dek af met een vochtige doek en laat op een warme plaats ca. 45 minuten rijzen.

      De spinazie

      1. Als je diepvries spinazie gebruikt verwarm deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met de fijngesneden knoflook. Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet.
      2. Maak je gebruik van verse spinazie de steeltjes verwijderen, goed wassen en samen met de knoflook wokken in de wok. Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet.
      3. Verdeel de zalm in kleine stukjes, zout en peper toevoegen en besprenkelen met citroensap.
      4. Het deeg uitrollen tot hij de grote heeft van je pizza steen. Leg het pizzadeeg op de steen en beleg met de zalm, spinazie, amandel schaafsel, kruiden en rijkelijk met kaas bestrooien.
      5. Grill nu in de barbecue tot de bodem mooi goudbruin is en de kaas gesmolten is. Belangrijk is dat je barbecue goed op temperatuur is.

      << terug naar FIRE&FOOD recepten