Buikspek met een Aziatische twist

Buikspek met een Aziatische twist

 
Ingrediënten 

  • 1,5 kg buikspek met zwoerd
  • grof zeezout

voor de marinade:

  • 125 ml zoute sojasaus
  • 125 ml water
  • 125 ml sinaasappelsap
  • 80 ml Chinese rijstwijn
  • 90 g bruine suiker
  • scheutje honing
  • 2 theel. sesamolie
  • 3 cm gember, geschild, fijn geraspt
  • 2 knoflookteentjes, geplet
  • 4 hele steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 eetl. plantaardige olie
  • 1 eetl. zeezoutvlokken

Wij gebruiken de volgende barbecue en rookaccessoire:

Bereiden
  1. Meng sojasaus, 125 ml water, sinaasappelsap, rijstwijn, suiker, honing, sesamolie, gember, knoflook, steranijs en kaneelstokjes met elkaar in een Dutch Oven. Laat dit inkoken tot een stroperig geheel.
  2. Verwarm de pelletgrill voor op 200˚ C - 220˚ C.
  3. Snijd met een scherp mes het varkenszwoerd in een ruitpatroon. 
  4. Wrijf de varkenshuid in met olie en zeezout.
  5. Leg de varkensbuik in de pelletgrill met de huid naar beneden.  
  6. Voeg ook het rookhout toe. Wij gebruiken de Pellet Smoker Tube.
  7. Gaar tot kerntemperatuur van 70˚ C. 
  8. Lak de vleeskant van de varkensbuik om de 20 minuten in met de saus. 
  9. Haal het vlees van de grill en laat het rusten.
  10. Snijd het varkensvlees in plakjes.



    << terug naar FIRE&FOOD recepten


    Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
    Doet de video het niet? Klik dan hier
    Deze video is i.s.m. Smokey Bandit gemaakt.