Ierse Sherwood Tri-Tip

Ierse Sherwood Tri-Tip

 
Ingrediënten 
  • 1,1 kilo Ierse Sherwood Tri-Tip

voor de groentetoren:

  • 1 aubergine
  • 2 grote vleestomaten
  • 1 grote ui
  • 65 g zachte geitenkaas of mozzarella
  • zeezout en peper
  • Italiaanse kruiden
  • olijfolie

Wij gebruiken de:
Weber Deluxe Plancha
Weber Pulse Barbecue 

Bereiden
  1. Verwijder van de Tri-Tip het overtollige vet en het vliesje.
  2. Zet de Tri-Tip aan op hoog vuur zodat deze rondom mooi bruin wordt. 
  3. Laat hem indirect garen tot een kern van 54˚ C. Haal de Tri-tip van de barbecue en laat hem rusten.
  4. Leg de plancha op de barbecue en laat deze goed heet worden. 
  5. Snijd de groente en kaas in plakjes/ringen. Besprenkel met olie, Italiaanse kruiden, zout en peper.
  6. Giet een beetje olie erop en gril de groente aan beide kanten mooi bruin. 
  7. Leg op de aubergine op het laatst wat kaas en laat even smelten.
  8. Maak nu de torentjes. Onderop de aubergine, dan tomaat, kaas en de ui. 
  9. Serveer de groentetoren bij het getrancheerde vlees.
<< terug naar FIRE&FOOD recepten


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier
Deze video is i.s.m. Weber Nederland gemaakt.