Rode wijn bavette

Rode wijn bavette

 
Ingrediënten 
  • 1 bavette
  • 500 ml Grand Sud Merlot
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetl. verse tijm
  • 1 wortel
  • 2 eetl. fijne mosterd
  • olijfolie
  • zout en peper


voor de tomatensalsa:

  • 500 g cherrytomaten
  • 1 sjalotje
  • 1 bol verse buffelmozzarella
  • 12 basilicumbladeren
  • 1 theel. balsamicoazijn
  • scheutje olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper

extra nodig:

  • zip-lock zak

Wij gebruiken de:
Grand Sud Merlot 

Bereiden
  1. Begin met het marineren van de bavette. Meng de wijn, geperste knoflook, gesneden wortel, tijm en mosterd in een kom. Giet dit in een zip-lock zak doe de bavette er bij en laat dit minimaal 4 uur marineren en het liefst een nacht. 

  2. Haal de bavette uit de zip-lock zak en verwijder het aanhangend vocht. Smeer het vlees in met olie en gril op hoog vuur ca. 4 a 6 minuten per kant tot een kern van 50° C. Laat de bavette 10 minuten rusten.

  3. Maak in de tussentijd de tomatensalsa. Snijd de tomaatjes in vieren, snipper het sjalotje, scheur de mozzarella, hak de knoflook en snijd de basilicum in reepjes. Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met zout en peper. Trancheer het vlees en serveer met de tomatensalsa.
<< terug naar FIRE&FOOD recepten


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier
Deze video is i.s.m. Grand Sud Wijnen gemaakt.