Dry-aged T-bone steak met ui

Dry-aged T-bone steak met ui

 
Ingrediënten 
  • 880 g Dry Aged T-Bone Steak
voor de uien met gorgonzola:
  • 1-2 eetl. sherry
  • 2 eetl. olie
  • 2 a 3 grote rode uien
  • 150 g gorgonzola
  • ½ theel. mosterd
  • zout en peper
extra nodig:

  • Dutch Oven

 

Bereiden
  1. Snipper de ui. Doe de olie, uien, sherry en mosterd in een kleine Dutch Oven en gaar dit op laag vuur tot de uien mooie bruin en gekarameliseerd zijn. 
  2. De steak grillen wij op de Reverse Sear methode. Verwarm je barbecue tot een temperatuur van ca. 140-150C en richt hem op de indirecte methode in. Leg de steak op het indirecte gedeelte en gril tot je een kerntemperatuur van 48C bereikt. Gril daarna de steak op het direct gedeelte, op hoog vuur, tot de gewenste kerntemperatuur. Wij gaan voor een kerntemperatuur van 54C.
  3. Laat het vlees rusten en snijd in dunne reepjes.
  4. Voeg op het laatst, naar smaak, de gorgonzola toe en serveer bij de Dry Aged T-Bone Steak.
<< terug naar FIRE&FOOD recepten


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier