Stapeltje buikspek

Stapeltje buikspek
 
Ingrediënten
  • 1 stuk buikspek met zwoerd
  • 3 eetl. Italiaanse kruiden
  • 2 eetl. gedroogde rozemarijn
  • 2 theel. zout
  • 2 theel. peper
  • 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • koolzaadolie
  • zout

voor de dip:
  • 1 rode ui, gehakt
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1 stuk gember ca. 3 cm, geraspt
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 60 ml witte azijn
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • zout
extra nodig:
  • slagerstouw
wij gebruiken:
  • Pit Barrel Cooker
  • Flame Boss 300

Bereiden
  1. Snijd het varkensvlees in stroken (zo’n 6 repen). Meng de Italiaanse kruiden, rozemarijn, zout en peper door elkaar. Wrijf deze melange royaal over een kant van het varkensvlees. Snijd de knoflook in plakjes. Verdeel over de plakjes buikspek de plakjes knoflook. Sla een strook vlees over, dat wordt de bovenkant van de stapel. 
  2. Stapel de strookjes vlees op elkaar en eindig met de vleesstrook zonder rub. Knoop het geheel vast met slagerstouw.
  3. Wrijf de buitenkant in met de overgebleven rub en besprenkel met een beetje olie en zout.
  4. Verwarm de barbecue op 250° C en richt de barbecue indirect in. Leg het vlees erin en gril gedurende 30-45 minuten. Breng daarna de temperatuur terug naar 150° C en gril gedurende 30 minuten. Vervolgens nog even op direct vuur aanzetten om een knapperig laagje te krijgen. Houd een kerntemperatuur van 70° C aan. 
  5. Snijd voor de dip de ui, knoflook en rode peper fijn. Rasp de gember. En voeg dit samen met de witte azijn, balsamicoazijn en een beetje zout.
  6. Snijd het varkensvlees in plakjes en dip lekker in de saus.
 
 


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier

Deze video i.s.m. Vuur en Rook gemaakt