Tomapork met gepofte knoflook

Tomapork met gepofte knoflook
 
Ingrediënten
  • 1 tomahawk van het varken
  • 1 bol knoflook
  • Provençaalse kruiden
  • (koolzaad)olie
  • zout en peper
extra nodig:
  • aluminiumfolie
Wij gebruiken de pork tomahawk van Beef&Steak

Bereiden
  1. Verwarm de barbecue voor 180°C en richt hem in op indirecte en directe wijze.
  2. Snijd de kop van een bol knoflook eraf. Zet dit in een stuk aluminiumfolie. Druppel er flink wat olie over en strooi er de Provençaalse kruiden over heen. Sluit het aluminiumfolie. Zet het knoflookbolletje op het indirecte gedeelte van de barbecue en laat dit garen, mag zeker wel 60 minuten er op staan.
  3. Gril de tomahawk eerst kort direct aan op het directe gedeelte. Gaar de tomahawk vervolgens verder tot een kern van 64° C op het indirecte gedeelte van de barbecue. Laat het vlees even rusten.
  4. Haal de knoflookbol van de barbecue. De teentjes kun je er zo afhalen en de inhoud duw je er heel makkelijk uit. Serveer dit bij je getrancheerde tomahawk.
 
 


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier

Deze video i.s.m. Beef&Steak gemaakt