Gegrilde makreelhapjes

Gegrilde makreelhapjes

 
Ingrediënten
  • verse makreelfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theel. gember
  • 2 theel. sambal
  • 3 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. Brassica koolzaadolie
  • Little gem
  • 100 g atjar tjampoer, kant-en-klaar
  • wasabi flakes, te koop bij toko

Bereiden
  1. Bereid een barbecue voor op 180° C en richt in op de indirecte wijze.
  2. Roer in een diep bord de fijngeperste knoflook, geraspte gember en sambal met de sojasaus en koolzaadolie tot een marinade. Schep de makreelstukken erdoor en laat ze 15 minuten marineren.
  3. Leg de gemarineerde makreelfilets op de barbecue en gril ze rondom gedurende 3-4 minuten gaar.
  4. Haal de slablaadjes los. Snijd de makreel in kleine stukjes, ca. 5 cm en verwijder het huidje. Leg een stukje makreel in het blaadje sla. Garneer met een beetje atjar en wasabi flakes.


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier