Kip kebab

Kip kebab

 
Ingrediënten, voor 4 personen
  • 500 g kippendijen
  • Brassica koolzaadolie, Koken & Bakken
voor de kiprub:
  • 2 theel. bruine suiker
  • 1 1/2 theel. gerookte paprikapoeder
  • 1 1/2 theel. zout
  • 1/2  theel. chilipoeder
  • 1 theel. uienpoeder
  • 1 theel.  knoflookpoeder
  • 1/2 theel. gedroogde tijm
  • 1/4 theel. peper

voor de barbecuesaus:

  • 120 ml ketchup
  • 45 g bruine suiker
  • 3 eetl. honing
  • 2 eetl. appelazijn
  • 1 theel. Dijon-mosterd
  • 1 eetl. boter
  • 1 theel. kiprub

extra nodig:
skillet/klein pannetje
kwast
satéprikkers

Wij gebruiken:
Pit Barrel Cooker

Bereiden:
  1. Verwarm de barbecue voor op 180° C. Week de satéprikkers in koud water.
  2. Zet een kleine pan op de barbecue en verwarm hierin alle ingrediënten voor de barbecuesaus tot de boter helemaal is gesmolten.
  3. Snijd de kip in stukjes. Meng alle ingrediënten voor de kiprub met elkaar. Houd 1 theelepel apart voor de barbecuesaus. Voeg de kip toe aan de kiprub met 1 eetlepel olie. Meng dit goed door. Rijg nu de kip aan de spiesjes.
  4. Gril de kip in 8-10 minuten rondom gaar. Bestrijk de kip steeds met de zelf gemaakte barbecuesaus. Serveer de kip kebab met de overgebleven barbecuesaus.


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier