Wild zwijn steaks

Wild zwijn steaks

Ingrediënten:

  • 4 wild zwijn steaks, ca. 200 gram per stuk
  • Brassica Koken & Bakken 
kruidenmix voor wild, kant en klaar of zelfgemaakt uit:
  • 1 theel. espressobonen
  • 1 theel. jeneverbessen
  • 1 theel. venkelzaad
  • 1 theel. anijs
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 1 eetl. hazelnoten
  • 1 eetl. grof zeezout

voor het wokgerecht

  • Brassica Koken & Bakken 
  • voorgegaarde rode bieten
  • spruitjes
  • witlof
  • kastanje champignons
  • ui
  • knoflook
  • walnoten
  • honing
  • peper en zout

Wij gebruiken de Lugano 570 G van Outdoorchef voor dit recept met de gasflessen van Benegas.


Bereiding   
  1. Vijzel voor de wilde kruidenmix de espressobonen met de diverse kruiden en noten. 
  2. Bestrooi de steaks met een beetje koolzaadolie en de kruidenmix.
  3. Bereid de barbecue voor op de indirecte methode en verwarm tot 120°C en verwarm de searing grill tot 250°C en zet de wok aan.
  4. Verwarm de koolzaadolie in de wok en doe de uitjes en knoflook in de wok. Zet dit even kort aan en voeg de kastanjechampignons toe. Als deze mooi gebruind zijn kunnen de spuitjes er bij.
  5. Voeg nu 300 ml wildbouillon toe en laat het inkoken. Als het bijna ingekookt is voeg je de bietjes en de honing toe en warm je het geheel even kort door. Garneer af met gebrande walnoten.
  6. Gril vervolgens het vlees 3-4 minuten per kant op de searing grill. Haal de steaks van de searing grill en laat ze indirect garen tot een kern van 52°C.
  7. Serveer de wild zwijn steaks met de gewokte spruitjes.
  << terug naar recepten

       

                        

    Doet de video het niet, klik dan op deze link
    Meer video's zien? Ga dan naar ons YouTubekanaal


    Deze video is in samenwerking met Outdoorchef en Benegas