Sirloin steak met Ximinez en rode bessensaus

Sirloin steak met Ximinez en rode bessensaus

 
Ingrediënten 
  • 4 sirloin steaks
  • 1 bol verse knoflook
  • Brassica Bak & Braad koolzaadolie
  • 2 eetl. sherryazijn
  • 200 ml Ximenez sherry
  • 2 eetl. rode bessen gelei
  • 1 theel. tijm
  • zout en peper
extra nodig:
skillet

Bereiden
  1. Smeer de steaks in met Brassica Bak & Braad. Bestrooi met zout en peper.
  2. Gril het veel vlees aan beide kanten kort aan op de hete barbecue. Haal ze van de barbecue en leg even apart.
  3. Maak de knoflookteentjes los uit de bol. Verwarm een scheut Brassica Bak & Braad in een pan en fruit de losse knoflookteentjes. 
  4. Blus af met de sherry-azijn en de Ximenez. 
  5. Vervolgens kan de rode bessengelei en de tijm erbij. Laat even sudderen in de pan. Breng op smaak met zout en peper. 
  6. Leg het vlees in de saus terug. Houd de gewenste kerntemperatuur van het vlees in de gaten. Wij gaan voor een kerntemperatuur tussen de 50 - 52 graden. 
  7. Haal het vlees er dan uit en serveer direct.
<< terug naar FIRE&FOOD recepten


Meer video's zien? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de video het niet? Klik dan hier

Deze video is i.s.m. Brassica koolzaadolie